Fødselsdagsfejring

Når børnene har fødselsdag vil vi gerne fejre den i institutionen. I vuggestuen holder vi fødselsdage om formiddagen i forbindelse med samlingen, i børnehaven i forbindelse med frokost eller frugt i barnets spisegruppe. Forældrene kan også vælge, at invitere hjem til fødselsdagsfest. I så fald aftales antallet af børn af personale i samråd med forældrene og derefter aftales i samråd med barnet hvem der skal med. Det er pædagogerne der har ansvaret for udvælgelsen af børn i tråd med vores fokus på sociale relationer og venskaber.

 

Nedenstående liste er til inspiration til ting at tage med ved fødselsdage og lavet i samarbejde med forældrerådet. Listen skal ses som et kompromis mellem særdeles mange holdninger til mad og sukker og er en integreret del af måltidspolitikken.

 

 

Ting der er gode at tage med:

 

Økologisk yoghurt naturel med frisk frugt eller bær til at komme i. Evt med ahornsirup eller flydende honning

 

Tørret frugt – så som rosiner, tørret kokosflager, ananas, abrikoser, figner(-stænger), dadler……

 

Økologisk frugt salat med hjemmelavet creme, yoghurt naturel eller økologisk is

 

Hjemmebagte boller – hvis man ønsker at lave en kagemand eller –kone, kan man lave det af bollerne. Pynt med tørrede frugter – kan det ikke sidde fast, kan man bruge en anelse glasur som ’lim’

 

Økologiske ispinde eller liter-is uden kunstige farvestoffer

 

Økologiske popcorn – vi har mikroovn til at poppe dem i (fortrinsvis til børnehavebørn)

 

Hjemmebagt kage(r)

 

Økologisk koldskål med økologiske kammerjunkere eller ristet havregryn

 

Pandekager

 

Frugtspyd 

 

Man kan sagtens kombinere nogle af ovenstående ting, men tag ikke for mange ting med – børnene er glade for bare en lille gobid.

 

Ting der ikke skal tages med (og hvis de gør, sendes retur):

 

Alle former for slik og sodavandsis med farvestoffer. Disse varer bryder med vores måltidspolitik og vores miljøfokus og vi vil derfor gerne garantere børn ikke indtager disse ting i Stenurten.