Udflytterdel Tranemosen

Tranemosen er beliggende lige op til Hareskoven; der er kun et stengærde mellem grunden og skoven. På grunden er en eksisterende spejderhytte renoveret og moderniseret både indenfor og udenpå. Grunden er stor og på den, er der etableret bålplads, indianertipi, pavillon og trampolin. Der er dyrehegn rundt om grunden. 

 

Hver dag køres der af sted fra Stenurten kl. 9.00 (mødetid senest kl. 8.45) og der er hjemkomst ca. kl. 15.55 (fredage dog ca. kl. 14.55). Køreturen varer ca. 25. min. og der køres med et privat busselskab; i busser der er godkendt til kørsel med børn. De tre grupper i børnehaven er på skift af sted i Tranemosen en uge ad gangen - dvs. hver tredje uge har børnene en uge i skovens friske luft. Se Tranemosens rotationsskema 2016

 

I Tranemosen bliver der som regel planlagt aktiviteter på forhånd, ud fra et tema eller et emne - men naturligvis opstår der også spontane oplevelser eller opdagelser, som gør at dagen bliver anderledes end planlagt. I ugerne i Tranemosen er det hovedsageligt de natursanselige oplevelser samt bearbejdelse heraf, der er i højsædet. Der er etableret Remidaværksted i Tranemosen.   

 

Det vil være muligt for forældre at tage med i Tranemosen og opleve dagen der, efter forudgående aftale med gruppens pædagoger. Man deltager i så fald i dagens aktiviteter sammen med børn og voksne. På gruppernes opslagstavler i Stenurten er det muligt, at se billeder fra ugerne i Tranemosen. Indimellem vil der også være nogle små fortællinger fra ugen af personale og børn. Tranemosen er et fantastisk sted for børn og voksne i Stenurten - både for de sjove stunder i naturen og for den udvidelse af Stenurtens læringsrum, som Tranemosen bidrager med.

 

Indimellem inviteres Stenurtens naboinstitutioner med i Tranemosen med en mindre gruppe børn.            

Vuggestuen benytter ligeledes Tranemosen indimellem med en gruppe af de større børn.

 

Her kan du se på et kort, hvor den ligger: Udflytterdelen