Referater fra forældrerådsmøder - Referat 24. feb 2020

Onsdag d. 26. februar 2020

1. Ny ledelsessituation – personalesituation

Maibritt udlånt til anden institution på Nørrebro mht faglig ledelse. Men er fortsat i Stenurten som pædagogisk leder. Er blot mere væk fra huset end sædvanligt. Hvilket er en udfordring, men huset er også selvkørende i hverdagen og Kathrine, har overtaget et par opgaver. Der er ingen tidshorizont.

Ellers en info om barsler og ny ansatte i huset – som også er meddelt på mail til forældregrp.

 

2. Hvad sker der rundt omkring i huset

Kathrine fortalte om skolegrp’s tema, Danefæ. Og ellers blev det en snak om de små aktiviteter der sker i huset. Vi har udfordringer med KBHForældre, der ikke altid virker, så der er info der indimellem går tabt.

 

3. Sygefravær

Sygefravær blandt både personale og børn er steget gevaldigt i Stenurten i 2019. Generelt billede i hele byen. Vejret måske? Vi er i hvert fald i gang med en større indsats for en bedre hygiejne i forhold til rengøring. Har lavet en skarpere plan for at gøre rent helt ud til kanten. Og forbedre vores bordvask, samt vask af legetøj.

 

Eksperimentet med toastbrød var virket efter hensigten mht at børnene er blevet meget opmærksomme på at vaske hænder på den rigtige måde. Det det bør vi gentage indimellem.

 

4. Pædagogisk tema: At mestre negative følelser er en vigtig del af et børneliv

 

En dialog om hvor vigtigt det er for børns udvikling, at blive mødt med hvad der er rigtige og forkerte handlinger, uden at skamme børnene ud. Der er meget fokus på man ikke må skælde børn ud. Vi talte mere om, at det er måde det gøres på, for børn har brug for et nej, når det er et nej. I Daniel Sterns teori om børns udvikling, kaldes det fejlafstemninger – det har børn brug for, for at lære om hvad der er rigtige og hvad der er forkerte handlinger i forhold til udvikling af social adfærd.

 

5. Pædagogisk tilsyn

 

Der er tilsynsdialog d. 4. marts med pædagogisk konsulent og klyngeleder. Forældre og osse børn er inviteret med i år. Børnene skal fortælle lidt om, hvordan det er at gå i børnehaven – hvis de vil.

 

Umiddelbart efter kommer en ny tilsynsrapport ud på hjemmesiden.

 

6. Sampasning 2020

 

Sampasningsbesparelsen forsøges løses på anden vis end, at rykke børnene sammen i få institutioner. Så alle enheder har i princippet åbent.

 

7. Er der et alternativ til de blå sutter?

 

Vi vil gerne spare plastik. Vi fandt en masse idéer, som vi tænker videre i, så vi kan have et mere bæredygtigt alternativ til de blå plastiksutter.

 

8. Evt

 

Vi diskuterede kort vaccinationsprogrammet for børn. Følges det eller lader forældre ikke deres børn vaccinere? Det er en svær beslutning og der er mange holdninger, som er private. Som institution har vi ingen beføjelser til at gå ind og anbefale hverken det ene eller andet. Det er et tilbud fra statens side og ikke et påbud.

 

Maria havde undersøgt, at det er muligt at vaccinere børn på andre tidspunkter end det programmet siger – både tidligere og Nikolaj kunne bidrage med, at det også er muligt senere. Et eks: MFR-vaccine i programmet er ved 15 mdr, men kan gives allerede ved 8 mdr. – men altså også senere.

 

 

Regnskab fra 2019 i klyngen langer omkring et brugt budget. Stenurten endte med et overforbrug på ca kr 20.000 – et fint resultat.

Budget for 2020 ser nogenlunde ens ud med sidste år. Erfaringen er dog at budget ændrer sig hele tiden, men det har ledelsen erfaring med og tager med i dispositionerne.